Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΗ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΕΗ

 


Το πιστοποιητικό ΔΕΗ είναι ένα απαραίτητο έγγραφο, του οποίου η έκδοση απαιτείται σε περιπτώσεις επανελέγχου, επανασύνδεσης, αλλαγής παρόχου, αλλαγή ονόματος, επαύξησης ισχύος,καθώς και τροποποίησης της εγκατάστασης. Είναι υποχρεωτικό βάση νόμου να γίνεται ο έλεγχος της ηλεκτρολογικής σας εγκατάστασης κάθε 14 χρόνια για οικίες και κάθε 7 χρόνια για επαγγελματικούς χώρους.

 

Πότε ζητείται υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου ή ΥΔΕ ή Πιστοποιητικό ΔΕΗ;

1.      Για ηλεκτροδότηση εργοταξιακής παροχής για εργασίες ανέγερσης νέου κτιρίου, κάθε είδους  (ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΗ ΠΑΡΟΧΗ)

2.      Μετά την αποπεράτωση της κατασκευής κάθε ηλεκτρικής εγκατάστασης και πριν παραδοθεί  σε λειτουργία από τον χρήστη για πρώτη φορά, για να διαπιστωθεί ότι έχουν τηρηθεί οι απαιτήσεις του Προτύπου ΕΛΟΤ ΗD 384 αλλά και της ισχύουσας Νομοθεσίας (ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)

3.      Μετά από την αποπεράτωση των σχετικών εργασιών και πριν να τεθεί σε λειτουργία η επέκταση ή το τροποποιημένο τμήμα της εγκατάστασης (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ)

4.      Μετά τα χρονικά διαστήματα που ορίζει ο νόμος έτσι ώστε να εξακριβωθεί ότι δεν έχει μειωθεί ο παρεχόμενος βαθμός ασφάλειας της εγκατάστασης εξαιτίας φθοράς ή βλάβης ή γενικά αλλοίωσης του ηλεκτρολογικού υλικού από οποιαδήποτε αιτία και εφόσον αυτό συμβαίνει, ο εντοπισμός και η πραγματοποίηση  των απαιτούμενων διορθώσεων (ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ)

 

Ποια είναι η διαδικασία για την έκδοση ενός πιστοποιητικού ΔΕΗ (ΥΔΕ);

Αρχικά γίνεται έλεγχος , μετρήσεις και δοκιμές  όλης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (κυκλωμάτων, πινάκων, γειώσεων, ασφαλειών κ.τ.λ) με ειδικό όργανο μέτρησης και ελέγχου και στην συνέχεια συντάσσονται τα απαραίτητα έγγραφα, με καταγραφή όλων των μετρήσεων, τους ελέγχους και τις παρατηρήσεις, με πλήρη αποτύπωση του χώρου και του ηλεκτρικού πίνακα. Δεν εκδίδεται πιστοποιητικό ΔΕΗ χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος και χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές. Σε περίπτωση που βρεθούν σφάλματα ή κακοτεχνίες (π.χ η έλλειψη Ρελέ διαρροής), θα πρέπει πρώτα να διορθωθούν και να γίνει νέος έλεγχος για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ.

 

Από ποια έγραφα αποτελείται η νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου);

 

Η νέα υπεύθυνη δήλωση αποτελείται από:

·    1.    Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη,  

·   2.   Κάτοψη του χώρου με την όδευση των ηλεκτρικών γραμμών της εγκατάστασης και της θέσης των διαφόρων ηλεκτρικών υλικών και εξαρτημάτων (διακοπτών, φωτιστικών, ρευματοδοτών,όλων των ηλεκτρικών  συσκευών, φωτιστικών ασφαλείας, προβολέων, κινητήρων, φωτοβολταϊκών, γειώσεων, ηλεκτρικών πινάκων, κ.α)

·   3.    Μονογραμμικό σχέδιο του ηλεκτρικού πίνακα της εγκατάστασης,

·     4.  Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384 ή κατά ΚΕΗΕ (εάν η εγκατάσταση είναι παλιά  πριν τον Μάρτιο του 2006)

·     5.    Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης,

·     6. Το ειδικό έντυπο περί προαιρετικής εγκατάστασης ΔΔΡ, με διαφορικό ρεύμα λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 30 mA ( ΕΠΕΔΔΡ)

Γιατί να επιλέξω την εταιρία σας για το Πιστοποιητικό ΔΕΗ;

·        Έχουμε πολυετή εμπειρία (25 ετών) επάνω στο κομμάτι των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και του ελέγχου και της πιστοποίησης αυτών.

·        Η έκδοση του πιστοποιητικού από την εταιρεία μας γίνεται άμεσα (την επόμενη εργάσιμη μέρα, έπειτα από την αυτοψία στο χώρο και τις μετρήσεις).

·        Η εταιρεία μας μπορεί να αναλάβει και να διορθώσει όλες τις κακοτεχνίες καθώς και οτιδήποτε χρειάζεται αλλαγή, μετά από τους ελέγχους, για την ασφαλή και ακίνδυνη λειτουργία της ηλεκτρολογικής σας εγκατάστασης.

·        Το κόστος έκδοσης για το πιστοποιητικό ΔΕΗ είναι σε πολύ προσιτή τιμή. (Το κόστος προκύπτει από το είδος του υπό εξέταση κτιρίου (οικία, κατάστημα, βιοτεχνία, γραφείο κ.τ.λ) , το είδος της ηλεκτρικής παροχής (1Φ, 3Φ, Ν0 2,3,4 κτλ), καθώς και από άλλες παραμέτρους όπως μέγεθος ηλεκτρικής εγκατάστασης, ύπαρξη ορόφου ή επιμέρους χώρων  με υποπίνακα,  αριθμό ηλεκτρικών πινάκων κ.λ.π). Επικοινωνήστε μαζί μας  για να πάρεται μια προσφορά.

Η εμπειρία μας και οι εκατοντάδες ευχαριστημένοι πελάτες μας είναι η καλύτερη διαφήμιση στην έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ και σε κάθε υπηρεσία Ηλεκτρολόγου Μηχανικού…

Βασίλειος Γ. Γκίκας

Πτυχ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Ενεργειακός Επιθεωρητής

Ελεγκτής δόμησης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου